Delicious LinkedIn Facebook Twitter RSS Feed

Pengalaman Bercuti di Bangkok - Day 1 | Berlepas ke Bangkok


Kami bertolak agak pagi dari rumah.. semasa call airport limo ada bagitau dia flight pukul 11.30pg , mamat yang amik order to rekemen untuk kami amik teksi pukul 7.30pagi.. alamak awalnye... ye le ye le... aku ikut la cakap dia..


Pagi tu punye excited awal pulak kami ready, siap sempat pegi kedai mamak pekena roti canai sebelum naik teksi


Setiba di LCCT kami mula mencari-cari mesin self-checkin untuk dapatkan boarding pass dari Air Asia. 1st time   trip keluar dari Malaysia, so agak berhati-hati gak guna mesin-mesin ni takut salah lain pulak jadi nye. hahaha




Tunggu punya tunggu, tiba la masa untuk berlepas... alhamdulillah penerbangan selesa.. Cik wife pun teruja dapat tengok awan dari jarak dekat.. Di sebabkan perjalanan hanya 2 jam kami buat keputusan tak nak la beli makanan atas kapal terbang tu. Konon-konon nanti nak makan kat airport la.. (apa jadi lepas tu? baca terus...)


Setiba di Suvarnarbhumi International Airport, kagum juga dengan seni bina airport ni.. sempat la amik gambar sepuluh dua puluh keping sekeping dua posing cik wife macam biasa mesti ada background bunga :-)





Nak check out punye la lama, beratur panjang masa nak check passport tu... dalam dok boring tunggu giliran tu, terserempak dengan seorang rakyat Malaysia "Mr.Ken". Sempat la bersembang dengan Mr. Ken ni. Dia datang situ bukan untuk melancong tapi urusan kerja. Dia nak export serbuk santan ke Thailand.. wow.... hebat tu.. bukan barang Thailand je boleh tembus Malaysia, tapi barang kita pun boleh tembus sampai sini.



Setel chop pasport kami, kami terus ke pintu B, jumpa dengan tour guide kami.. kalau ikut Service Voucher dari travel again, tour guide kami nama Mr. Fat Ko.. (jangan la gelak....hahaha memang nama dia tulis macam tu ). Sekali yang datang nama "Mr. Mark"... lantak la kau, yang penting kami selamat. si Mark ni memang lucu orang nye.. suka buat lawak je kerja dia..




Masa dah dekat pukul 3.00 ptg... kami belum pun makan tenghari lagi... dah kira macam puasa la pulak. Tu la pasal sape suruh tak nak makan atas kapal terbang :-P


Perjalan ke hotel agak memenatkan sebab bukannya dia terus ke hotel tapi di pusing2 kan dulu keliling Bangkok, hantar lagi 3 orang pelancong malaysia ke hotel lain. Dah la tak makan lagi, pusing2 pulak tu. hadoi..


Sesampai ke hotel, kami terus check in dan rehat kat bilik. Hotel yang kami tinggal tu nama nye MIRAMAR HOTEL sebuah hotel 4 bintang kat Mahachai Road. Name jalan pun macam "machai" jek hahaha.


Bilik hotel tu kira ok la... simple tapi cantik gak... bilik air ok ada bath tub.. boleh le berendam nanti ni.






Dah pukul 5 petang.. kami belum makan tengahari lagi.. adoi mana la nak cari makanan halal petang-petang ni? dah la tempat asing.. keliling pulak kedai tak halal jek


Bersambung........... 

5 KOMEN:

Fabulous Me said...

Tq for sharing. Wait for next entry. :)

Lame tuh tunggu nak mkn! Adui.. 2jam dlm flight pon dah lame tuh.

mitzest said...

berapa ya cost tuk mr.mark tu??

Chu Shyan Kai said...

Hai, i 1st p bangkok, ada kenal or tau tour guide or taxi driver yg tau berbahasa chnese.tq

Coach Factory said...

hollister, vanessa bruno, nike tn, ray ban pas cher, sac longchamp, louis vuitton uk, north face, longchamp, abercrombie and fitch, ralph lauren, louboutin, longchamp, nike free pas cher, sac burberry, sac hermes, timberland, nike huarache, sac guess, converse pas cher, vans shoes, nike trainers, oakley pas cher, sac louis vuitton, louis vuitton, hogan outlet, nike roshe, air max, air force, hollister, michael kors pas cher, vans pas cher, polo ralph lauren, north face, lululemon, mulberry, new balance pas cher, nike air max, hollister, polo lacoste, ray ban sunglasses, nike roshe run, nike blazer, michael kors, nike roshe run, abercrombie and fitch, michael kors, sac louis vuitton, barbour, mac cosmetics, nike free

Coach Factory said...

canada goose outlet, moncler, timberland boots, asics running shoes, soccer shoes, valentino shoes, moncler, bottega veneta, canada goose uk, marc jacobs, beats by dre, babyliss pro, hollister, uggs outlet, wedding dresses, jimmy choo outlet, mont blanc, north face jackets, chi flat iron, lululemon outlet, air max, ferragamo shoes, canada goose, rolex watches, p90x, celine handbags, ugg pas cher, moncler, ghd, giuseppe zanotti, ugg boots, insanity workout, baseball bats, birkin bag, soccer jerseys, instyler, canada goose, north face outlet, reebok outlet, canada goose jackets, ugg boots, mcm handbags, ugg australia, canada goose, ugg, nfl jerseys, herve leger, new balance shoes, moncler outlet, iphone 6 cases

Post a Comment

Share

Widgets